Adem en koude- training voor winterzwemmen in de Kromme Rijn

Let op: Momenteel alleen 1 op 1 of in klein gezelschap adem – en koudetraining door Marieke!

Terug naar de basis. Natuur, ademhaling, kou, de verbinding met elkaar, goed eten.

Hollandse Indianen en The Cool Way slaan de handen ineen en bieden je deze oeroude ervaring aan.

WAT WE GAAN DOEN

 Marieke van Hollandse Indianen begeleidt het eerste deel van de ochtend, waarin ademhaling centraal staat. Zij zal je doeltreffende technieken leren om warm te worden, te focussen en je aandacht bij jouw lijf te houden.

In het tweede deel zal Douwe van The Cool Way de koudetraining begeleiden, wat start met een voorbereidende training om te leren ontspannen in de kou. Gezamenlijk gaan we daarna onder zijn begeleiding de Kromme Rijn in. Na afloop heeft hij speciale oefeningen om weer warm te worden. Als afsluiting van deze winterse ervaring is het tijd om rond de haard bij te komen met een smakelijke biologische lunch.

 ‘Ik tintelde van kruin tot tenen. Het bracht me helemaal in mijn lijf en dicht bij het gevoel. Als ik bij huis een rivier had, deed ik het elke dag.’ – deelneemster Adrienne Deutekom

EVEN VOORSTELLEN.. DOUWE

Douwe van den Bergis al jaren gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Op dit moment is hij de jongste instructeur van de Wim Hof Methode ter wereld. Daarnaast heeft hij veel andere methodes bestudeerd, waaronder vechtsporten (vooral kung fu en systema), acrobatiek en vele andere vormen van beweging, verschillende ademhalingsmethodes en meditatie. Op een speelse manier begeleidt hij mensen om meer uit zichzelf te halen.

PRAKTISCH

Meenemen: zwemspullen, een handdoek en warme kleding. Eventueel waterschoenen en badjas.

Locatie: in en om Tuinderij de Volle Grond, Koningslaan 5a Bunnik, Nieuw- Amelisweerd

AANMELDEN?

Mail naar info@hollandseindianen.nl ovv Oerkracht

AD- Oerkracht
Nieuwsbode Zeist Oerkracht jpeg

‘Veel mensen vragen zich af of het gevaarlijk is of ongezond. Maar het is juist andersom. Het is gezond, als je je maar goed voorbereidt”, vertelde ademcoach Marieke Koesveld vrijdagochtend op Radio M Utrecht.

Ze heeft de deelnemers de afgelopen tijd ademhalingstechnieken geleerd. “Als je gestresst bent, dan adem je vaak te hoog en te snel. Als je dat met simpele technieken kan veranderen, voel je je krachtiger en zelfverzekerder. Je lichaam en je geest kunnen dan meer. Je kan deze technieken gebruiken bij het ijszwemmen en in je dagelijks leven.”

(Radio M Utrecht)