adem jezelf vrij 

 ‘WIE ZIJN ADEM BEHEERST, BEHEERST ZIJN DENKEN.

WIE ZIJN DENKEN BEHEERST, BEHEERST ZIJN ADEM.’

 

DE KRACHT VAN DE ADEM?

Wanneer je naar een slapende baby kijkt, zie je dat het hele lichaampje soepel meebeweegt met de adem. Dat zie je bij een volwassene die nooit iets vervelends heeft meegemaakt waarschijnlijk ook, maar ik heb zo iemand nog nooit ontmoet.

Emoties, gedachten en ademhaling zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer je boos wordt, adem je anders dan wanneer je verdrietig bent. Ben je geïnspireerd, adem je in. Heb je een flinke klus geklaard zucht je uit: hèhèè. Denk maar aan de veelzeggende uitdrukkingen als: opgelucht ademhalen, je adem inhouden, je adem stokt in je keel, een verademing.

Door het verloop van jouw unieke leven heb je een evenzo uniek adempatroon ontwikkeld. Vergelijk het met je vingerafdruk. Dit persoonlijke adempatroon geeft informatie over hoe jij in het leven staat en met uitdagingen omgaat. Dankzij deze zogenaamde ademanalyse, wordt een start gemaakt met het doorbreken van oude patronen, zowel in adem als gedrag.

Adem je op dit moment oppervlakkig? Of met volle teugen? Misschien hoog in je borstkas of juist diep in je onderbuik? Vaak merk je dit niet op. Gelukkig regelt je lichaam dat je onbewust altijd door ademt. Maar door ontstane spierspanning adem je niet optimaal, wat kan leiden tot vervelende klachten.

WAAROM ADEMCOACHING?

Stel je voor, je ademt langdurig snel en hoog. Dan zet je je lichaam continu in de vecht- of vluchtmodus. Je hartslag gaat omhoog, verbruikt veel energie, je spijsverteringsstelsel werkt niet optimaal en je zenuwstelsel en immuunsysteem staan onder druk. Vaak veroorzaakt een ongunstig adempatroon op termijn niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke klachten.

Veelvoorkomende klachten, waarmee ademcoaching jou zou kunnen helpen:

Een opgejaagd gevoel                                                                                                                                             Hartkloppingen

Niet weten welke richting je op wil                                                                                                                        Snel vermoeid

Prikkelbaarheid                                                                                                                                        Pijn in schouders of nek

Slecht slapen                                                                                                                                                    Angst, paniekaanval

Hyperventilatie                                                                                                                                                                     Burnout

Rondtollende gedachten, moeite met concentreren                                                                                           Lusteloosheid

Onverwerkte trauma’s

Herken je je niet direct in bovengenoemde klachten? Neem alsnog gerust contact op om eens te onderzoeken of ademcoaching ook jou kan dienen.

‘HET LICHAAM LIEGT NOOIT’

Tijdens deze individuele ademsessies werk je niet alleen aan de lastige of pijnlijke uiting van je klacht. We gaan op zoek naar de bron. Wanneer die helder is ga je daar ‘doorheen ademen’. Zie het als een grote schoonmaak van lichaam en geest.

Middels de inzet van de oeroude, krachtige ademhaling zorg je voor meer:

Zelfvertrouwen

Kalmte

Contact met je intuïtie

Blijmoedigheid

Energie

Allemaal ingrediënten die al in jezelf aanwezig zijn. Maar onderdrukte emoties, ingesleten patronen en opgebouwde spierspanning kunnen optimaal ademen in de weg staan. Ik coach je zorgvuldig om meer ruimte voor de adem maken. Je geeft jezelf een groot cadeau als je echt gaat voor deze diepe verandering, gemotiveerd bent zelf verantwoordelijkheid te nemen voor jouw nieuwe stap.

HOE WERKT ADEMCOACHING?

Ademcoaching is een bijzonder effectieve methode om ballast kwijt te raken en zo lichter te kunnen leven. Je leert weer open en volledig te ademen en heft hiervoor oude blokkades en patronen op. Dat geeft lucht.

Tijdens het traject starten we met een uitgebreide intake om precies helder te krijgen wat je doel is. Weten naar welke boei je zwemt is essentieel voor meer focus en motivatie.

De daaropvolgende sessies staan in het teken van ‘ademen’. Ik begeleid je hierin, zodat je weet wat je te doen staat. Het enige wat ik van je vraag, is inzet om voor de beste versie van jezelf te gaan.

De verandering waar je aan werkt is permanent. Door ‘verbonden’ te ademen, zonder tussenpauzes, zet je een proces in gang. Daarmee creëer je zogezegd een hoog trillingsniveau. Alles wat beweegt trilt, zoals elektriciteit en mobiele telefonie, maar ook de mens. Lage trilling in je lichaam (zoals bij woede of depressie) zet je om naar een hoge trilling (denk aan verliefdheid). Dat maakt dat angst kan gaan voelen als opwinding, of weerstand als enthousiasme. En dat zonder medicatie, puur natuur door je ademhaling.

In mijn praktijk hecht ik veel waarde aan rust en aandacht. Het is een mooi en bijzonder proces wat ik mag faciliteren. Ik zorg ervoor dat de sessie wordt ondersteund door mooie muziek, en creeer een fijne plek voor je om ontspannen te kunnen liggen. Tijdens de sessie begeleid ik je in je ademhalingstechniek en motiveer ik je alles uit je sessie te kunnen halen, ten gunste van jezelf.

Nieuwsgierig naar wat ademcoaching voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op. Mail: info@hollandseindianen.nl

ADEM IS LEVEN. HAAL JIJ ALLES ERUIT?’

  PRAKTISCH

De duur van een ademsessie is 1,5 a 2 uur .

Klinkt dit als precies wat je nu nodig hebt, en verlang je ernaar écht de stap te maken naar ruimte en rust? Stuur me even een berichtje en samen kijken we welk traject nu bij jouw situatie past.

Of wil je liever eerst ervaren of het traject iets voor je is? Boek dan eenmalig een ‘Introductiesessie’: een bondige intake en volledige ademsessie.

Je hoeft niets mee te nemen. Trek wel gemakkelijk zittende kleding aan, zodat je vrij kan ademen. Een laag kussen of dekentje meenemen dat je zelf prettig vindt is natuurlijk welkom, maar geen must.

De locatie is om frisse lucht in je leven te brengen: een groen, rust en privacy. Vanuit de excentrieke praktijkruimte kijk je uit over de moestuin.

Tijdens elke afspraak is er voldoende tijd en aandacht om rustig te arriveren, thee te drinken en nadien goed af te sluiten, zodat je ontspannen naar huis kan.

Heb je nadien even behoefte aan een wandelingetje? Struin rustig nog even door het bos van Amelisweerd en verlaat het landgoed wanneer jij daar zin in hebt.

  Meer informatie of een afspraak maken: info@hollandseindianen.nl