Kalmeer je zenuwstelsel & balanceer je hormonen

Vind rust en vitaliteit in de buitenlucht tijdens Re:set je Qi.

Hollandse Indianen en Happi Qi combineren de kracht van adem, voeding en innerlijke veerkracht om je stress de baas te worden.

WAT WE GAAN DOEN

Tijdens Re:set je Qi bieden we je concrete instrumenten op het gebied van adem, voeding en innerlijke veerkracht. Krijg meer grip op je zenuw- en hormonale stelsel om vanuit ontspanning en rust te kunnen leven.

De verzorgde workshop in Amelisweerd beslaat twee ochtenden. In de eerste bijeenkomst start je met de opzet van je op maat gemaakte plan. Een week later zien we elkaar weer, en is er ruimte om je ervaringen te delen en je plan nog beter bij jouw situatie aan te laten sluiten. De gegarandeerd kleine groep (max. 10 p) biedt voldoende ruimte voor individuele aandacht.

Ochtend 1

09.30 inloop

10:00 introductie

10.30 innerlijke veerkracht en hormonen

11.30 ademtechnieken, gericht op kalmeren zenuwstelsel

12.30 start oogsten en bereiden lunch, vers van de moestuin, met uitleg over de relatie tussen voeding en ontspanning

13.00 lunch en mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de coaches

Ochtend 2

09.30 inloop

10:00 delen ervaringen

10.30 ademtechnieken, verdieping

11.30 innerlijke veerkracht en hormonen

12.30 start oogsten en bereiden biologische lunch

13.00 lunch en mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de coaches + afsluiting

 

Voeding?

Door je lichaam voedingsstoffen te geven die het kent, dus vooral voeding dat niet in de fabriek geproduceerd is, help je je lichaam al een eind op weg. Maar je kunt meer met voeding! In de workshop gaan we het hebben over hoe jij (lekker) eten in kunt zetten om je systeem te helpen meer in balans te komen.

Adem?

De betekenis van ‘adem’ staat in vele talen niet voor niets gelijk aan ‘leven’. Ademen is een autonoom proces, maar gelukkig kunnen wij dit proces beïnvloeden! Je kan je gedachten tot rust brengen, emoties reguleren en zodoende ook liefdevoller naar jezelf en je omgeving zijn. En dat is nou net het tegenovergestelde wat stress en een bijbehorend kort lontje met zich meebrengt.  Lang leve bewust ademen.

Innerlijke veerkracht?

Door in kaart te brengen waar de stressoren zitten waar jij gevoelig voor bent of mee te maken hebt, creëer je inzicht in wat er voor zorgt dat jij onder spanning komt te staan. We gaan in de workshop onderzoeken met welke factoren jij te maken hebt, maar belangrijker nog: wat jij daar tegenover kan zetten en hoe je deze positieve aspecten voedt. Benut en versterk je innerlijke veerkracht en ervaar zo minder fysieke stressreacties. Zo kan je jezelf her-programmeren.

EVEN VOORSTELLEN: MARLY, TRAINER HORMOONFACTOR

Marly Snel is eigenaar van vitaliteitspraktijk Happy Qi. Qi is een filosofisch begrip uit de Aziatische cultuur en staat voor levenskracht en vitale energie die verbonden is met alles wat bestaat. En dat is precies wat Marly voor ogen heeft. Mensen helpen bij het leven van een gelukkiger en vitaler leven. Ze doet dit onder meer vanuit de leer van het hormoonbalans principe, dat is ontworpen door IR. Ralph Moorman.

Marieke Koesveld, ademcoach, zal zich tijdens deze workshop specifiek richten op het aanbieden van ademtechnieken die gericht zijn op het kalmeren van het zenuwstelsel. Zie voor meer achtergrond over Marieke de startpagina.

PRAKTISCH

Meenemen

Je werkboek. Lekkere kleding voor buiten is slim om aan te doen.

Wanneer

Twee zaterdagochtenden van 9:30 tot 14:00

Voorjaar 2019

Wat krijg je?

  • 2 ochtenden met een kleine groep leren, ervaren en je werkplan vormgeven
  • werkboek Re;set je Qi, dit ontvang je voor de start
  • een Happy Qi weekmenu met hormoon en zenuwstelsel vriendelijke recepten
  • een maand nadien een telefonisch follow up consult
  • waardebon voor kosteloos deelname aan een Kom op Adem workshop
  • onbeperkt koffie en thee
  • biologische & vegetarische lunch, deels zelf-oogst

Locatie

Tuinderij de Volle Grond, Koningslaan 5a Bunnik, Nieuw- Amelisweerd

AANMELDEN OF ALLES WETEN?

Mail naar info@hollandseindianen.nl ovv Re:set je Qi